VL_FI_kotijuustosalaatti_1200x600.jpg

Tomaatti-kotijuustosalaatti

Tomaatti-kotijuustosalaatti maistuu kevyenä lounaana tai grilliruoan lisukkeena. Vaihtelua makuun ja ulkonäköön saat kokeilemalla erilaisia tomaattilajikkeita. Kirsikkatomaatit ja miniluumutomaatit tuovat enemmän makeutta ja lisäväriä saat keltaisilla tai oransseilla tomaateilla. Kokeile ja nauti!

Tomaatti-kotijuustosalaatti 4:lle

- 500 g erilaisia tomaatteja
- 2 tl suolaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 250 g kotijuustoa
- tuoretta basilikaa

Pese ja paloittele tomaatit erikokoisiksi paloiksi. Laita ne siivilään ja ripottele suola päälle. Anna itkeentyä puolisen tunnin ajan (tomaattien maku tiivistyy ja ylimääräinen neste poistuu). Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja murustele kotijuusto. Silppua reilusti tuoretta basilikaa. Mittaa salaattikulhon pohjalle oliiviöljy ja punaviinietikka, kippaa joukkoon tomaatit ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon valkosipuli, kotijuusto ja basilika. Tarjoile heti.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.