VL_Article_Tapas_1200x600.jpg

3x tapas

Nämä yksinkertaiset tapakset ovat mainiota illanistujaisruokaa. Kotoisia, juurevia makuja pienellä twistillä. Voit esivalmistella tapakset hyvissä ajoin ja viimeistellä ne juuri ennen tarjoamista!

Punajuuri & Feta (noin 24 kpl)

  • 3 keskikokoista punajuurta
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
  • n. 70 g saksanpähkinöitä
  • 1-2 rkl hunajaa

Kypsennä punajuuret kuorineen keittämällä tai uunissa paahdettuna. Anna jäähtyä.

Kuori punajuuret, halkaise ne ja leikkaa puolikkaat neljäksi viipaleeksi. Levitä saksanpähkinät levyinpaperin päälle uunipellille. Valuta niiden päälle hunajaa.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, varo polttamasta. Anna jäähtyä.

Muussaa fetajuustoa haarukalla. Sekoita se jogurtin kanssa ja mausta seos mustapippurilla. Ota nokare fetatahnaa jokaiselle punajuuriviipaleelle. Asettele fetatahnan päälle hunajainen saksanpähkinä.

Juusto & poro (noin 20 kpl)

  • 200 g kovaa ja maukasta juustoa, kuten emmentalia
    tai kypsytettyä vuohenjuustoa
  • 100 g kylmäsavuporoleikkeleitä
  • karpalohilloa
  • tuoretta rosmariinia
  • cocktailtikkuja

Leikkaa juusto noin 20:ksi kuutioksi. Jaa jokaiselle juustokuutiolle nokare karpalohilloa. Leikkaa kylmäsavuporoleikkeleet puoliksi tai kolmeen osaan. Pyöräytä leikkele ruusuksi ja pistä kiinni juustopalan päälle cocktailtikulla.

Koristele jokainen suupala tuoreella rosmariinin lehdellä.

Kurpitsa & vuohenjuusto (noin 12 kpl)

  • puolikas butternut-kurpitsa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • chilirouhetta
  • patonki
  • 140 g pehmeää vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia

Leikkaa kurpitsa puoliksi. Kuori toinen puolikas, poista siitä siemenet ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja chilirouheella.

Paahda kuutioita 200 asteisessa uunissa n. 15-25 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Anna jäähtyä.

Leikkaa patongista noin 12 parin sentin siivua ja voitele ne oliiviöljyllä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniisti väriä. Anna jäähtyä.

Voitele jäähtyneet patonkisiivut pehmeällä vuohenjuustolla ja asettele päälle kurpitsakuutioita. Viimeistele leipäset tuoreella timjamilla.