Nämä yksinkertaiset tapakset ovat mainiota illanistujaisruokaa. Kotoisia, juurevia makuja pienellä twistillä. Voit esivalmistella tapakset hyvissä ajoin ja viimeistellä ne juuri ennen tarjoamista!
Kypsennä punajuuret kuorineen keittämällä tai uunissa paahdettuna. Anna jäähtyä.
Kuori punajuuret, halkaise ne ja leikkaa puolikkaat neljäksi viipaleeksi. Levitä saksanpähkinät levyinpaperin päälle uunipellille. Valuta niiden päälle hunajaa.
Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, varo polttamasta. Anna jäähtyä.
Muussaa fetajuustoa haarukalla. Sekoita se jogurtin kanssa ja mausta seos mustapippurilla. Ota nokare fetatahnaa jokaiselle punajuuriviipaleelle. Asettele fetatahnan päälle hunajainen saksanpähkinä.
Leikkaa juusto noin 20:ksi kuutioksi. Jaa jokaiselle juustokuutiolle nokare karpalohilloa. Leikkaa kylmäsavuporoleikkeleet puoliksi tai kolmeen osaan. Pyöräytä leikkele ruusuksi ja pistä kiinni juustopalan päälle cocktailtikulla.
Koristele jokainen suupala tuoreella rosmariinin lehdellä.
Leikkaa kurpitsa puoliksi. Kuori toinen puolikas, poista siitä siemenet ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja chilirouheella.
Paahda kuutioita 200 asteisessa uunissa n. 15-25 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Anna jäähtyä.
Leikkaa patongista noin 12 parin sentin siivua ja voitele ne oliiviöljyllä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniisti väriä. Anna jäähtyä.
Voitele jäähtyneet patonkisiivut pehmeällä vuohenjuustolla ja asettele päälle kurpitsakuutioita. Viimeistele leipäset tuoreella timjamilla.
Terveellinen ja maukas salaatti on mainio lounas tai kevyt mutta ravitseva illallinen. Ravitsemussuositusten mukaisesti kalaa kannattaa syödä 2–3 kertaa viikossa.
Tämä puuro sisältää runsaasti terveellisiä ravintoaineita, ja antaa varmasti hyvän alun päivällesi.
Smoothie on oiva aamu- tai välipala. Näissä kolmessa reseptissä on kaikissa pientä jujua makunsa puolesta, lisäksi ne ovat täynnä terveellisiä ainesosia ja vieläpä ilo silmälle!
Loihdi vaihtelua arkeen ja kokeile jotakin uutta. Marokkolaiseen tapaan valmistettu kana-couscous sisältää paljon kasviksia ja kokonaisuuden kruunaa raikas jugurttikastike.
Parsakaalista ja pavuista saat maukkaan ja terveellisen keiton. Parsakaali tuo lautaselle paljon väriä ja sisältää mm. runsaasti C-, E- ja A-vitamiinia, eräitä B-vitamiineja ja rautaa.
Havaijilaisten kansallisruoka poke syntyy raa'asta kuutioidusta kalasta
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.