VL_FI_parsakaali-valkopapukeitto_1200X600.jpg

Parsakaali-valkopapukeitto

Parsakaalista ja pavuista saat maukkaan ja terveellisen keiton. Parsakaali tuo lautaselle paljon väriä ja sisältää mm. runsaasti C-, E- ja A-vitamiinia, eräitä B-vitamiineja ja rautaa. Ruokaisan tästä keitosta tekevät sen joukkoon piilotetut pavut – parmesanjuusto viimeistelee makunautinnon!

Parsakaali-valkopapukeitto 4:lle

- 2 parsakaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g keitettyjä valkopapuja
- 1 l kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- parmesania

Leikkaa parsakaaleista kukinnot irti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kiehauta niitä suolalla maustetussa vedessä noin 3-4 minuuttia, valuta ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa silputtuja sipuleita muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pavut ja keitä viitisen minuuttia. Kaada kattilan sisältö blenderiin, lisää parsakaalit ja surauta tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Mausta mieluisaksi suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile paahdettujen pinjansiementen ja vastaraastetun parmesanin kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.