Graavattua lohta on helppo valmistaa itse ja saat siitä maistuvan alkupalan juhlapöytään. Ruokalaji valmistuu lähes itsestään, kunhan vain muistat tehdä sen valmiiksi jo paria päivää ennen tarjoilua. Tässä reseptissä lohi maustetaan karpaloilla ja katajanmarjoilla sekä tilkalla konjakkia – kokeile ja ihastu!
Alkupala 4:lle hlölle
• 300 g ruodotonta lohifilettä • 2 tl suolaa • 2 tl sokeria • 1 tl murskattua mustapippuria • 100 g karpaloita + koristeeksi muutamia marjoja • noin 5 kuivattua katajanmarjaa • 20 ml konjakkia
Graavilohen valmistuksessa on tärkeää huolehtia hygieniasta. Varmista, että kaikki keittiövälineet ovat puhtaita ja käsittele raaka-aineita puhtain käsin.
Jaa lohifilee puoliksi, huuhtele se kylmän veden alla ja kuivaa hyvin. Aseta lohipalat nahka alaspäin voipaperille tai lautaselle.
Hienonna katajanmarjat morttelissa ja sekoita ne sokerin, suolan ja pippurin kanssa. Hiero seos kummankin lohen pinnalle. Kaada tämän jälkeen konjakki toisen lohen päälle. Soseuta karpalot ja voitele lopuksi saman kalan pinta karpalososeella.
Nosta toinen kalanpala toisen päälle niin että lihapuolet jäävät vastakkain. Peitä kala tiiviisti muovikelmulla ja laita sen päälle kevyt paino (esimerkiksi muutama lautanen). Anna lohen seistä huoneenlämmössä, jotta mausteseos hieman sulaa lohen pinnalla (noin 30 minuuttia). Laita kala sitten jääkaappiin kahdeksi päiväksi tiivissä paketissa.
Ennen tarjoilua kaavi fileiden päältä mausteseos ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.
Graavilohi säilyy jääkaapissa enintään 7 päivää.
Hyvää ruokahalua!
Terveellinen ja maukas salaatti on mainio lounas tai kevyt mutta ravitseva illallinen. Ravitsemussuositusten mukaisesti kalaa kannattaa syödä 2–3 kertaa viikossa.
Tämä puuro sisältää runsaasti terveellisiä ravintoaineita, ja antaa varmasti hyvän alun päivällesi.
Smoothie on oiva aamu- tai välipala. Näissä kolmessa reseptissä on kaikissa pientä jujua makunsa puolesta, lisäksi ne ovat täynnä terveellisiä ainesosia ja vieläpä ilo silmälle!
Loihdi vaihtelua arkeen ja kokeile jotakin uutta. Marokkolaiseen tapaan valmistettu kana-couscous sisältää paljon kasviksia ja kokonaisuuden kruunaa raikas jugurttikastike.
Parsakaalista ja pavuista saat maukkaan ja terveellisen keiton. Parsakaali tuo lautaselle paljon väriä ja sisältää mm. runsaasti C-, E- ja A-vitamiinia, eräitä B-vitamiineja ja rautaa.
Havaijilaisten kansallisruoka poke syntyy raa'asta kuutioidusta kalasta
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.