VL_article_Salmon_1200x600.jpg

Karpalograavattu lohi

Graavattua lohta on helppo valmistaa itse ja saat siitä maistuvan alkupalan juhlapöytään. Ruokalaji valmistuu lähes itsestään, kunhan vain muistat tehdä sen valmiiksi jo paria päivää ennen tarjoilua. Tässä reseptissä lohi maustetaan karpaloilla ja katajanmarjoilla sekä tilkalla konjakkia – kokeile ja ihastu!

Ainesosat:

Alkupala 4:lle hlölle

• 300 g ruodotonta lohifilettä
• 2 tl suolaa
• 2 tl sokeria
• 1 tl murskattua mustapippuria
• 100 g karpaloita + koristeeksi muutamia marjoja
• noin 5 kuivattua katajanmarjaa
• 20 ml konjakkia

Valmistusohje:

Graavilohen valmistuksessa on tärkeää huolehtia hygieniasta. Varmista, että kaikki keittiövälineet ovat puhtaita ja käsittele raaka-aineita puhtain käsin.

Jaa lohifilee puoliksi, huuhtele se kylmän veden alla ja kuivaa hyvin. Aseta lohipalat nahka alaspäin voipaperille tai lautaselle.

Hienonna katajanmarjat morttelissa ja sekoita ne sokerin, suolan ja pippurin kanssa. Hiero seos kummankin lohen pinnalle. Kaada tämän jälkeen konjakki toisen lohen päälle. Soseuta karpalot ja voitele lopuksi saman kalan pinta karpalososeella.

Nosta toinen kalanpala toisen päälle niin että lihapuolet jäävät vastakkain. Peitä kala tiiviisti muovikelmulla ja laita sen päälle kevyt paino (esimerkiksi muutama lautanen). Anna lohen seistä huoneenlämmössä, jotta mausteseos hieman sulaa lohen pinnalla (noin 30 minuuttia). Laita kala sitten jääkaappiin kahdeksi päiväksi tiivissä paketissa.

Ennen tarjoilua kaavi fileiden päältä mausteseos ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

 

Graavilohi säilyy jääkaapissa enintään 7 päivää.

Hyvää ruokahalua!