Syyskauden ehdoton ykkösleivonnainen on omenapiiras.
Leivo piirakka gluteenittomilla jauhoilla, niin se sopii myös keliaakikoille. Kokeile myös vaihtaa valkoinen sokeri astetta terveellisempään demerara-sokeriin ja anna omenapiiraalle villiä twistiä sitruunatimjamilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
100 g voita1 dl (demerara-)sokeria1 muna2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta1 tl leivinjauhetta
2-3 omenaa200 g kermaviiliä1 muna½ dl (demerara-)sokeria1 rkl sitruunamehuavoita voiteluun ja piiraan päälle
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Sekoita voi-sokerivaahtoon muna ja jauhoseos. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita muna, kermaviili, sokeri ja sitruunamehu keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Viipaloi omenat ohuelti ja levitä limittäin piiraan päälle. Ripsauta pinnalle halutessasi sitruunatimjamia ja muutama nokare voita. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.