DHA on elintärkeä omega-3-rasvahappo, joka edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaaleina. DHA edistää myös sydämen normaalia toimintaa.
Kehomme on riippuvainen elintärkeistä omega-3-rasvahapoista. Uusimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että erityisesti DHA on tärkeä edistämään aivotoiminnan ja näön pysymistä normaaleina*.
DHA (dokosaheksaeenihappo) on olennainen rasvahappo, joka on elintärkeä, jotta kehomme toimii parhaalla mahdollisella tavalla. DHA on määräävä rasvahappo suurimmassa osassa elimiä. Aivoissa, silmissä ja hermostossa on DHA:ta eniten kaikista rasvahapoista.
Kehon solut tunnistavat ravinnosta saatavan DHA:n ja voivat käyttää sitä kehon keskeisiin toimintoihin.
Aivot on kehon rasvaisin elin. DHA-pitoisuus kaikista rasvahapoista on 11 %. Rasvahapot osallistuvat useisiin eri aivotoimintoihin. Tutkimukset osoittavat, että DHA:lla on tärkeä rooli signaalien välittämisessä aivoissa ja sen vuoksi DHA edistää aivotoimintojen pysymistä normaalina, kuten esimerkiksi oppimista ja muistia*.
Rasvasolut ovat solujen pintojen rakennuspalikoita kehossamme. Riittävä määrä tyydyttymättömiä rasvoja omega-3-rasvahappojen muodossa pitää solupinnan pehmeänä ja joustavana. Tämä on yksi syy, minkä vuoksi DHA edistää sydämen normaalia toimintaa*.
Silmän verkkokalvon rasvahapoista 9% on DHA:ta. DHA on tärkeää silmän fotoreseptorien eli valoärsykkeitä vastaanottavan elimien toiminnan kannalta. Päivittäisellä 250 mg DHA:n saannilla voidaan edistää näön pysymistä normaalina.
Kasveista saatava omega-3 on lyhytketjuisessa ALA-muodossa ja sen täytyy muuntautua pidempiketjuiseksi EPA:ksi ja edelleen DHA:ksi, jotta elimistö voi käyttää sitä hyväkseen. Ihmiskeho pystyy muuttamaan vain pienen osan kasviöljyistä saatavasta ALA-rasvahaposta DHA:ksi. Sen vuoksi kalaöljyllä saavutetaan sama DHA-rasvahappojen taso jo huomattavasti pienemmillä määrillä kuin kasviöljyjä syömällä.
Onkin tärkeää, että saamme pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja ruoasta. Rasvainen kala, kuten lohi, silli ja makrilli sisältävät DHA:ta. Valtion ravitsemusneuvottelulautakunta suosittelee, että kalaa olisi hyvä syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.
* Ilmoitettu vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg kyseistä DHA:ta.
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.